اگر واقعاً میخواهید بدانید اتریوم چیست باید گفت: یکی از جذابترین پروژهها در دنیای رمز ارزها از لحاظ فنی، اتریوم (Ethereum) و ماینینگ اتریوم است. Ethereum بلاکچین غیر متمرکز، متن باز و دارای قابلیت استفاده برای قرارداد هوشمند است. اتر (ETH) رمز ارز بومی این بلاک چین است. پس از بیت کوین، اتر دومین رمز ارز بزرگ از نظر ارزش بازار و بلاک چین اتریوم پراستفادهترین بلاک چین دنیا است. برخلاف بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال که تنها راهی برای مبادله و ذخیرهی ارزش هستند، اتریوم خود را شبکهای محاسباتی غیر متمرکز مینامد که بر اساس تکنولوژی بلاک چین ساخته شده است.
اتریوم بعد از بیت کوین با ارزش ترین ارز حال حاضر بازار ارزهای دیجیتال میباشد. در این مقاله به بررسی بلاک چین EHT و رمزارز آن یعنی اتر و نحوه ماینینگ اتریوم میپردازیم. پس با ماکان همراه باشید تا Ethereum را بیشتر بشناسید.
اتریوم چیست
اتریوم یک پلتفرم غیر متمرکز شبیه به بیت کوین است ولی با بیت کوین تفاوتهایی دارد. پلتفرم Ethereum توسعه دهندگان را قادر میسازد تا برنامههای کاربردی غیر متمرکز را ایجاد و راه اندازی کنند. یک برنامه غیر متمرکز یا به اختصار Dapp میتواند بدون نیاز به واسطهها و با استفاده از توزیع جمعی یک عمل مخصوص را انجام دهد. برای مثال بیت کوین یک Dapp است که کاربران میتوانند توسط آن داراییهای دیجیتالی به اسم بیت کوین را به صورت همتا به همتا منتقل کنند.
سیستم محاسباتی اتریوم
اتریوم یک سیستم محاسباتی غیر متمرکز میباشد که همانند یک لپ تاپ یا کامپیوتر محاسبات گوناگونی را انجام میدهد. تفاوت اصلی در این سیستم عدم تمرکز است. یعنی همانند سیستمهای متمرکز مثل سرورهای شرکتهای آمازون، فیسبوک و یا مایکروسافت، همه محاسبات روی یک سرور مرکزی انجام نمیشوند. این شبکه بر روی میلیونها کامپیوتر در سراسر دنیا قرارگرفته بر روی آنها اجرا میشود. به همین خاطر است کهای رمز ارز مالک مشخصی ندارد.
نحوه و دلیل بوجود آمدن اتریوم
ایده این ارز دیجیتال توسط ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۳ طی یک مقاله سفید ارائه شد. او در مجله بیت کوین فعالیت میکرد و اعتقاد داشت بیت کوین دچار کاستیهایی است که باید برطرف شود. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۴ به همراه چند توسعه دهنده دیگر ایده خود را کاملتر کرد و در ماه اوت همان سال، برای پیادهسازی پروژه خود جذب سرمایه کرد.
اتریوم یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که توسعه دهندگان را قادر میسازد تا برنامههای غیر متمرکز خود را روی آن پیاده سازی کنند. در واقع ETH هم مانند BTC میتواند به عنوان ارز دستهبندی شود اما کاربردهای اتریوم بسیار متفاوتتر از بیت کوین است.
اتریوم و قراردادهای آن چیست
اتریوم بزرگترین شبکه و بستر برای ساخت و اجرای قراردادهای هوشمند است. این قراردادها به افراد مختلف اجازه میدهد بدون داشتن اعتماد ( و یا شناخت ) به تعهدات بین خود عمل کنند. استفاده از این قراردادهای هوشمند نیاز به واسطه ها را از بین برده و در نتیجه هزینه های عملیاتی را به میزان زیادی کاهش داده است. همچنین انعطاف پذیری بالای شبکه اتریوم باعث میشود انواع برنامه های پیچیده و هوشمند را روی آن راه اندازی کرد.
در آینده ای نزدیک اینترنت به کمک اتریوم کار میکند
اگر میخواهید بدانید شبکه اتریوم چیست ، باید بگویم که در واقع یک کامپیوتر جهانی مقیاس پذیر است که با استفاده از فناوری بلاکچین طراحی شده است. برنامههای ساخته شده روی بستر ETH بدون هیچ گونه سانسور و از کار افتادگی و یا مداخله شخص ثالثی همانطور که برنامه ریزی شدهاند و اجرا میشوند. اتریوم پشتوانه محکمی برای همه چیز از تجارت الکترونیک گرفته تا اینترنت اشیا است. همچنین امکان حاکمیت شفاف را برای جوامع و کسبوکارها فراهم میکند. و ارتباط میان کاربران اینترنت را نیز امن نگه میدارد. از طریق محیط برنامه نویسی ETH امکان توسعه، گسترش و اشکال زدایی نرم افزارهای دیگر سادهتر شده و همچنین رابط کاربری به کمک مهارتها، ابزارها و چارچوبهای محدود در زمینه توسعه وب برقرار میشود.
- هویت کاربران در شبکه Ethereum تایید میشود و عملیات پرداخت در آن امن است. همچنین امکان پیامرسانی و ذخیره نامتمرکز داده نیز درآن وجود دارد. نیاز به ثبت نام و یا خرید سرور برای نگهداری از برنامه ها نیست.
- ETH اولین پلتفرم بدون زیرساختی است که به کاربران امکان کنترل و مدیریت کامل سرمایه و دادههای شخصی شان را میدهد.
- در مقایسه با بیت کوین این اتریوم است که دارای نسخه بسیار پیشرفته تری است و خیلی از معایب بیت کوین را پوشش داده است.
ماینینگ اتریوم ETH چیست
ماینینگ اتریوم یا ماین کردن (ETH) یک فرایند حل مسائل پیچیده ریاضی است. ماینینگ اتریوم و ماینرهای آن، بنیاد و اساس خیلی از شبکههای ارزهای دیجیتال هستند. شبکههای ETH برای انجام این تراکنشهادیتا سنتر یا Server مرکزی ندارند بلکه از قدرت پردازشی دستگاه کامپیوتر برای حل این مسائل پیچیده استفاده میکنند. با این کار اثبات کار برای شبکه فراهم میشود که به آن POS میگویند. هدف اصلی این کار پردازش تراکنشها است.
آیا می دانید پاداش اتریوم چیست؟! کسانی که ETH را استخراج میکنند با ماین کردن “موفق” آن پاداشی را با عنوان اتر دریافت میکنند. بنابراین ماینرها کوینهای جدیدی را در شبکه تولید و عرضه میکنند. فرایند استخراج اتریوم و دیگر ارزهای مبتنی بر الگوریتم اثبات کار با توابع هش صورت میگیرد که بر خلاف رمزنگاری استاندارد ساده یک عملیات “یک طرفه” است. رسیدن از خروجی به دیتای ورودی امکانپذیر نیست و حتی پردازش آن با سوپر کامپیوترها هم چند قرن طول میکشد.
تراکنش های انجام شده بر بستر شبکه اتریوم
تراکنشهای انجام شده بر بستر شبکه اتریوم به صورت دسته بندی شده در پایگاه داده آن ذخیره میشود. این پایگاه داده ساختار متفاوتی دارد و نحوه ذخیره سازی اطلاعات در آن با بقیه فرق دارد. به دلیل داشتن امنیت بالا و امکان ناپذیر بودن ایجاد تغییر بعد از ثبت دیتابیس بلاکچین آن را به گزینهای عالی برای سیستمهای مالی تبدیل کرده است.
استخراج اتریوم به سه روش انجام میشود
اولین روش برای ماینینگ اتریوم، روش پول ماینینگ است که برای بیشتر استخراج کنندگان بهترین گزینه میباشد. روش بعدی ماینینگ ETH روش سولو ماینینگ است که در نگاه اول گزینه مناسبی است. چرا که تک و تنها فعالیت میکنید و مجبور به تقسیم پاداش با دیگر اعضا نیستید. سومین روش کلاد ماینینگ است که این امکان را برای ماینرها فراهم میکند تا بدون درگیر شدن با قظعات سخت افزاری و مسائلی نظیر هزینه برق به استخراج اتریوم بپردازند. البته این روش عملاً پیشنهاد نمیشود.
آینده اتریوم
اتریوم پراستفادهترین بلاک چین جهان است و دومین رمز ارز بزرگ دنیا یعنی اتر را دارد که بعد از بیت کوین بیشترین ارزش بازار را شامل میشود. شبکه عظیم ETH در حال مهاجرت از الگوریتم اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) است. این عملیات چند ماه قبل شروع شده است. در PoS ماینرها (استخراجکنندگان) با ولیدی تورها (اعتبارسنجها) جایگزین میشوند. برای اعتبارسنجی دیگر نیازی به داشتن یک دستگاه ماینر و استخراج اتریوم نیست. برای کمک به امن نگه داشتن شبکه و پردازش تراکنشها، کافی است. اگر همه مقدار مشخصی رمز ارز اتر را در کیف پول ارز دیجیتال خود نگه دارند به این ترتیب، دستگاههای ماینر عملاً کاملاً بدون استفاده خواهند شد. با این حال، تا انجام فرآیند تغییر الگوریتم اجماع، زمان زیادی طول میکشد و هنوز برای استخراج آن فرصت هست. پس فرصت ماین کردن ETH را از دست ندهید.
جمع بندی
اتریوم بسیار کاربردیتر و گستردهتر از بیت کوین است و میتواند تغییراتی عظیمی را در دنیای آینده کسب و کارها و صنایع مختلف ایجاد کند. همینطور بسیاری از ارزهای دیگر از این شبکه استفاده میکنند و قطعاً در آیندهای نزدیک میتوانیم شاهد رشد عظیم این شبکه در حوزههای مختلف باشیم. در کل این ارز آینده بسیار خوبی خواهد داشت.